Prova på

Prova på helg. Alla raser.

Målet med helgen är att hundar och förare skall ha en rolig och spännande upplevelse samt låta hunden lära sig att söka narkotika och sprängmedel. Alla ekipage är välkomna och det krävs inga förkunskaper.

För observatör utan hund 1000:-

Kostnad

Prova på: 2.000 kronor
Fortsättningskurs: 3.500 kronor
Kursintyg samt doftprover ingår

Plats

Norrtälje

OBS! Anmälan är bindande!

Utbildnings­datum

Christer Hofström är utbildad instruktör med mångårig erfarenhet av narkotikahundar. Han är utbildad narkotikahundförare vid dåvarande Statens Hundskola i Sollefteå Certifieringar och vidareutbildningar vid Polisens hundverksamhet i Karlsborg.

Utbildad i Sprängteknik Klass A (BEF)

Medlem i Svenska Narkotikapolisföreningen sedan 1992 www.snpf.org

Sprängmedel­sök­hund

En sprängmedelsökhund söker efter sprängmedel i olika samanhang. De flesta jobb som utförs är förebyggande sökarbeten till olika tillställningar, till exempel av VIP tillställningar.

Vi utbildar även Dol-letande hundar som har till uppgift att söka efter odetonerade sprängmedel vid byggen eller bergsprängningar.

Man ser även ett ökat intresse där det skickas paket och försändelser av olika slag, där det skulle ta mycket lång tid att söka igenom utan hund. Allt arbete är förebyggande! Skarpa larm om bomb eller sprängmedel hanteras av myndigheterna.

Narkotikahund

En Narkotikahund är utbildad att hitta narkotika, våra hundar är även utbildade på att hitta nya Internetdroger som ”Spice” och dess olika rökmixar.

Ett flertal beslag har gjorts de senaste åren av dessa. När vi arbetar med våra hundar så är det alltid i en positiv och glad anda. Detta är viktigt för hundarna att känna arbetsglädje samt att få arbeta med sin förare. Vi har även hundar som söker vapen, pyroteknik samt sprängmedel.

Hundar in action